SDC LOGO_grön.png


 

 
 

kundtjanst@sdc.se | Tel +46 60 16 87 00 | Fax +46 60 16 86 58
info@sdc.se | Tel +46 60 16 86 00 | Fax +46 60 16 86 39

Search form
Sök:

 

  
Våra tjänster förfinas
och vårt utbud växer
 


 ‹ tillbaka

Fortsatt frammarsch för bildmätningen

Södra ser potential
 
Södras virkesterminal i Falköping är en viktig del av Södras logistiksystem, särskilt med tanke på de ökande volymer massaved och sågtimmer som behövs för att försörja Värökombinatet i Varberg.

I maj 2015 introducerades bildmätningen på Falköpingsterminalen, en investering som Roger Andersson virkesspecialist på Södra Skogs råvarumarknadsavdelning ser som en framtidssatsning.
– Värökombinatets växande råvarubehov ställer höga krav på att effektiva logistiklösningar tas fram och bildmätningen kan vara en viktig pusselbit. Till exempel kommer vi på sikt att kunna ha mottagningsstationen i Falköping öppen dygnet runt om det skulle behövas, säger han.
 
Roger Andersson, virkesspecialist
på Södra Skog.

Mätningen utförs på distans av virkesmätare från VMF Syd vilka är placerade på den stora mätstationen på Värökombinatet. Roger Andersson menar att den här typen av fjärrmätningsteknik kan bli aktuell på många av Södrakoncernens terminaler. Södra följer också med stort intresse satsningen på automatisk travmätning i Braviken, en teknik som kan bli aktuell i Värö. Han tror också att nya kombinationer av kamera- och laserteknik kommer att introduceras.

– Teknikutvecklingspotentialen är mycket stor. Om några år kommer vi förmodligen att kunna se tillbaka på det som nu sker och konstatera att det var början till ett verkligt paradigmskifte inom virkesmätningen, säger Roger Andersson.
 

Text: Anders Thorén 

Skriv ut sidan


Ett_nummer_Kundtjänst_FMC_sdcse_2.png
SDCs_beslutsstruktur_276x94_.png
Entreprenörer_som_produktionsrapporterar.pngOm SDC

Varje år hanterar SDC information om virkesvärden för mer än 70 miljarder kronor. Från skördare, skotare, avlägg och lastbil till mätplatser, industrier och värmeverk – våra kunder vill ha exakta besked. De vill redovisa, planera, optimera, effektivisera, estimera och följa upp den egna affären.

På uppdrag av den samlade skogsnäringen håller vi koll på skogens data. Vi är informationsnavet i kedjan mellan skog och industri.

SDC Ek för

 

 Adress: Skepparplatsen 1, 851 83 SUNDSVALL
 Telefon: 060-16 86 00

 Kundtjänst: 060-16 87 00, kundtjanst@sdc.se

 Email: info@sdc.se

Följ oss

Facebook
LinkedIn