support@biometria.se | Tel +46 60 16 87 00

info@biometria.se | Tel +46 10 228 50 00

Search form
Sök:

 

  

Med 50 års erfarenhet av
tjänster för skogsnäringen

 


 ‹ tillbaka

Kontrollkommissionen

Virkesmätningskontroll (VMK) ansvarar för Kontrollkommissionen som förutom VMK består av virkesmätningsföreningarnas kontrollchefer. Kontrollmmissionen har till uppgift att likrikta mätningen inom och mellan mätande företag genom att kalibrera föreningarnas interna kontroll samt att fortlöpande granska och föreslå förbättringar i tillämpade instruktioner och tolkningsanvisningar.
 
Det praktiska kommissionsarbetet innebär att kontrollcheferna tillsammans med personal från VMK och Skogsstyrelsen samlar föreningarnas kontrollmätare för att utföra kontrollmätning på slumpvis uttagna stockar eller travar. Kontrollmätarnas uppgift bl.a. är att "nivålägga" mätningen inom den egna föreningen och kommissionsmätningarna är därför viktiga för att följa upp likformigheten i mätningen.
 

Skriv ut sidan


Fjarrmatning_thumbnail.jpg
SDCs_beslutsstruktur_276x94_.png
Entreprenörer_som_produktionsrapporterar.pngOm SDC

Varje år hanterar SDC information om virkesvärden för mer än 70 miljarder kronor. Från skördare, skotare, avlägg och lastbil till mätplatser, industrier och värmeverk – våra kunder vill ha exakta besked. De vill redovisa, planera, optimera, effektivisera, estimera och följa upp den egna affären.

På uppdrag av den samlade skogsnäringen håller vi koll på skogens data. Vi är informationsnavet i kedjan mellan skog och industri.

SDC Ek för

 

 Adress: Skepparplatsen 1, 851 83 SUNDSVALL
 Telefon: 060-16 86 00

 Kundtjänst: 060-16 87 00, kundtjanst@sdc.se

 Email: info@sdc.se

Följ oss

Facebook
LinkedIn