support@biometria.se | Tel +46 60 16 87 00

info@biometria.se | Tel +46 10 228 50 00

Search form
Sök:

 

  
SDCs standard är övergripande
för hela Sverige
 


 ‹ tillbaka

papiNet

papiNet är en global standard för elektroniska dokument inom pappers och skogsindustrin. En standard underlättar kommunikationen mellan de parter som är inblandade i köp, försäljning och distribution av pappers- och skogsprodukter. Det finns en överenskommelse om vilka elektroniska dokument och vilken terminologi som ska användas.

 

papiNet startade 1999 då en grupp företag inom pappersindustrin påbörjade ett projekt tillsammans med de stora tryckerierna i Tyskland. Målet med projektet var att ta fram en standard för elektroniska dokument. Projektet utökades till att inkludera även andra parter i den europeiska skogsindustrin och projektet fick namnet papiNet. Idag har papiNet ett tjugotal medlemmar som finns både i Europa och Nord Amerika. SDC blev medlem 2007.

 

Arbetet med att utveckla och underhålla papiNet standarden bedrivs av olika användargrupper s.k. Segment User Groups (SUG). SDC har rollen som ordförande i användargruppen Forest Wood Supply. I användargruppen studeras och dokumenteras affärsprocesserna från skog till industri. Därefter definieras och beskrivs de elektroniska dokumenten i processerna samt den terminologi som används.

 

SDC fokuserar just nu sitt papiNet-arbete på att utveckla integrationer till VIOL-systemet så att dessa följer standarden papiNet istället för SDCs egna fastlängdsformat.

 

Läs mer om kommande integrationer

 


Läs mer om Papinet på www.papinet.org.

Skriv ut sidan


Fjarrmatning_thumbnail.jpg
SDCs_beslutsstruktur_276x94_.png
Entreprenörer_som_produktionsrapporterar.pngOm SDC

Varje år hanterar SDC information om virkesvärden för mer än 70 miljarder kronor. Från skördare, skotare, avlägg och lastbil till mätplatser, industrier och värmeverk – våra kunder vill ha exakta besked. De vill redovisa, planera, optimera, effektivisera, estimera och följa upp den egna affären.

På uppdrag av den samlade skogsnäringen håller vi koll på skogens data. Vi är informationsnavet i kedjan mellan skog och industri.

SDC Ek för

 

 Adress: Skepparplatsen 1, 851 83 SUNDSVALL
 Telefon: 060-16 86 00

 Kundtjänst: 060-16 87 00, kundtjanst@sdc.se

 Email: info@sdc.se

Följ oss

Facebook
LinkedIn