support@biometria.se | Tel +46 60 16 87 00

info@biometria.se | Tel +46 10 228 50 00

Search form
Sök:

 

  
Din trygga partner i hela kedjan
mellan skog och industri
 


 ‹ tillbaka

Entreprenörer bjuds på kurs

Vida Skog satsar på utbildning

Vida får alla att dra åt samma håll

Bakgrund och önskemål
Vida Skog AB tillhör Sveriges största privatägda sågverkskoncern med 620 anställda och 10 anläggningar i södra Sverige. En viktig länk i virkesflödet från skog till industri är alla maskinägare som gallrar och avverkar på uppdrag av Vida. Företaget har haft önskemål om att dessa entreprenörer i ännu högre grad ska ha inblick i de system som finns för produktionsinformation och skördarrapportering.

- Vi vill att samtliga skördarförare ska rapportera till SDC direkt från maskinens dator. På sikt ska även hela skotargruppen in i systemet så att vi snabbt får tillgång till produktionsdata, säger Anders Wadell, logistik- och dataansvarig på Vida Skog.

Lösning och effekt
I samarbete med SDC erbjuder Vida Skog kostnadsfria utbildningar för entreprenörer som arbetar för koncernen. Under ett utbildningstillfälle samlas en grupp maskinförare tillsammans med en kursansvarig från SDC. Förarna får en presentation av hur information som sänds in av dem blir till viktiga underlag. Demonstrationer blandas med diskussioner i syfte att skapa förståelse för hur viktig roll förarna har när det gäller rapportering. Apteringsdator har sedan förarna redan i sina maskiner. Licens och utbildning står Vida för.

- Visst kostar det oss en slant. Men det är det värt om vi därigenom får bättre kontroll över råvara och transportstöd, säger Anders Wadell.

Utbildningar och kurser
SDC erbjuder flera utbildningar för anställda och entreprenörer. Då kraven på råvaran skärps blir det allt viktigare med utbildningsinsatser.

- Genom att ofta vara ute hos företagen vill vi lära oss mer om vad som är på gång hos dem och sedan föra en dialog om hur vi kan stötta dem med våra tjänster, säger Fredrik Swahn, kundansvarig på SDC.

Vill du veta mer om vad våra utbildningar kan göra för dig? Kontakta Karin Eliasson på e-post karin.eliasson@sdc.se eller tel 060-16 87 00.   

Senast uppdaterad:2006-11-22

Skriv ut sidan


Fjarrmatning_thumbnail.jpg
SDCs_beslutsstruktur_276x94_.png
Entreprenörer_som_produktionsrapporterar.pngOm SDC

Varje år hanterar SDC information om virkesvärden för mer än 70 miljarder kronor. Från skördare, skotare, avlägg och lastbil till mätplatser, industrier och värmeverk – våra kunder vill ha exakta besked. De vill redovisa, planera, optimera, effektivisera, estimera och följa upp den egna affären.

På uppdrag av den samlade skogsnäringen håller vi koll på skogens data. Vi är informationsnavet i kedjan mellan skog och industri.

SDC Ek för

 

 Adress: Skepparplatsen 1, 851 83 SUNDSVALL
 Telefon: 060-16 86 00

 Kundtjänst: 060-16 87 00, kundtjanst@sdc.se

 Email: info@sdc.se

Följ oss

Facebook
LinkedIn