support@biometria.se | Tel +46 60 16 87 00

info@biometria.se | Tel +46 10 228 50 00

Search form
Sök:

 

  
Styr din råvaruproduktion med
rapportering från skördare och
skotare
 


 ‹ tillbaka

Produktionsrapportering

Rapportering från skördare och skotare är grunden för all styrning av råvaruproduktion. SDCs tjänster för produktionsrapportering gör det möjligt att använda information från drivningen i hela flödet mellan skog och industri. Du planerar och styr dina volymer och kvaliteter i flera sammanhang.

Information från drivningen som bl.a. produktions-, kontroll-  och kalibreringsfiler kan sändas samtidigt från skördaren eller skotaren med några få knapptryckningar av maskinföraren. Uppföljning kan bl.a. ske via uppdragsgivarens maskinnummer eller för kontrollfilerna även via den maskinunika identitet som SDC tillhandahåller. Detta gör det möjligt att följa en maskins produktion trots byte av uppdragsgivare. Dessutom får du backup och loggning av alla filer.


 

Insändning av produktionsrapportering sker via:

  • Insändningsprogramet Sender som installeras i en PC i skogsmaskinen eller på kontoret
    (beställs kostnadsfritt från SDC).
  • Rapp - en app för produktionsrapportering anpassad för smartphones och läsplattor.

Produktionsrapportering är enkelt:

  • Produktions-, stam-, och kalibreringfiler sänds samtidigt med några få knapptryckningar.
  • Unika maskinnummer gör att en maskins produktion kan följas även om uppdragsgivarna skiftar.
  • Back-up och loggning av alla filer. 
Läs mer om Produktionsrapportering (PDF-fil)
 
 

Support
Kontakta Kundtjänst på drivning@sdc.se eller 060-16 87 00, talsvar 5.
 
Förmedling av produktionsinstruktioner
Förmedling av produktionsinstruktioner sker via insändningsprogrammet SenderXC 1.07 i maskinen tillsammans med en FTP-klient och något av marknadens hjälpprogram, t ex SilviA eller Dasa Forester Office.
 
Den första versionen av Produktionsstyrning ger dig som kund möjligheten att skicka produktionsinstruktionsfiler (Pin-, Oin- och Fdi-filer) till skördare och skotare. Det är filer i StanForD2010-format som skapats i något av branschens förprogram exv. SilviA eller Dasa Forester Office som är de vanligast förekommande.
 
Med hjälp av Sender XC version 1.07 och en FTP-klient kan produktionsinstruktioner flyttas från kontoret ut till maskinerna på endast några få minuter.
 
Med Produktionsstyrning kan du som virkesspecialist styra till vilka maskiner du vill skicka instruktioner (skicka adresserade filer) eller välja vilken information som ska bytas ut och skicka den till de maskiner som kört på liknande instruktioner tidigare (skicka oadresserade filer).
 
 
 
 
 

Skriv ut sidan


Fjarrmatning_thumbnail.jpg
SDCs_beslutsstruktur_276x94_.png
Entreprenörer_som_produktionsrapporterar.pngOm SDC

Varje år hanterar SDC information om virkesvärden för mer än 70 miljarder kronor. Från skördare, skotare, avlägg och lastbil till mätplatser, industrier och värmeverk – våra kunder vill ha exakta besked. De vill redovisa, planera, optimera, effektivisera, estimera och följa upp den egna affären.

På uppdrag av den samlade skogsnäringen håller vi koll på skogens data. Vi är informationsnavet i kedjan mellan skog och industri.

SDC Ek för

 

 Adress: Skepparplatsen 1, 851 83 SUNDSVALL
 Telefon: 060-16 86 00

 Kundtjänst: 060-16 87 00, kundtjanst@sdc.se

 Email: info@sdc.se

Följ oss

Facebook
LinkedIn